'First weeks in'

Door: Remco Bruijns 29-7-2019

Categorieën
:
Nieuws,

We vroegen onze nieuwe collega Remco een stukje te schrijven over zijn eerste paar weken bij ons. 
Dit is zijn verhaal:

---------------------------------------------------------------

Om een goed beeld te krijgen waar ik vandaan kom zal ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Remco Bruijns. Ik ben 23 jaar en woonachtig in Hoorn NH. Hier woon ik samen met mij vriendin, 2 bonus dochters en er is inmiddels een derde dochter op komst.
Nadat ik mijn studie (sportmarketing) aan de HvA met veel plezier had afgerond was het dan eindelijk tijd voor mij om aan de gang te gaan. Maar waar moest ik beginnen? Wat wil ik? Wat vind ik leuk en wat vind ik echt niet leuk? Dit waren de vragen die door m’n hoofd spookte op zoek naar een baan. Dat het iets in de sport moest gaan worden wist ik wel vrij zeker. Het dagelijks doorspitten van vacatures, het versturen van sollicitatiebrieven, het continu benaderd worden door mensen die denken de juiste baan voor je te hebben. Het was vermoeiend en het zat me een aantal keren niet mee. Toen via een bekende de vacature: Marketing assistent @ Perry, tot mijn aandacht kwam alles echter in een stroomversnelling. 
Toen ik te horen kreeg dat ik op gesprek mocht komen was ik uiteraard erg blij. Vol goede moed ging ik naar het gesprek. Zonder al te veel in details te treden ging ik met een goed gevoel naar huis. ‘Dit zou hem wel eens kunnen worden’ zei ik thuis. Ondanks dat dit niet het geval was, was dit wel het begin van wat anders. Want het gevoel van een goed gesprek was wederzijds. 'Je verdiend een kans' kreeg ik via de telefoon te horen. Toen de vacature van Online Recruiter me werd voorgelegd twijfelde ik niet. Hier kom ik graag nog een keer voor op gesprek. Van een woensdagmiddag op gesprek tot diezelfde week op vrijdag terugkomen om mijn contract te tekenen. Voor mij erg fijn, voor SUR erg fijn. Na getekend te hebben heb ik samen met Karin (HR-adviseur) nog even een rondje over de afdeling gedaan om mijzelf voor te stellen. 
Omdat ik geen opzegtermijn had bij mijn koeriersbaantje kon ik vrij snel al starten. Op 20 Juni was mijn eerste dag bij Sports Unlimited Retail als Online Recruiter. In deze rol ben ik samen met het team verantwoordelijk voor het vullen voor alle vacatures voor JD sport, Perry en Aktiesport. Daarnaast ga ik mij ontfermen over de employer branding. 
Ik wist nog niet zo goed wat ik moest verwachten van mijn eerste dag. Gelukkig werd ik ‘bij de hand genomen’ door mijn collega Simon met wie ik uiteindelijk het meest mee zal gaan samenwerken. Bij binnenkomst lag er een welkomstpakket op mijn bureau. Deze bestond uit een flask, een sport outfit, een gratis lunch, een PERRY zweetbandje en een welkomstkaartje. Een mooi begin van de dag (wie houdt er nou niet van cadeaus). De rest van de twee dagen tot het weekend waren vooral intensief gericht op het onder de knie krijgen van het recruitment systeem en uitleg krijgen over hoe ik aan de gang kon gaan met mijn werkzaamheden etc. 
Ik viel meteen met mijn neus in de boter. Mijn derde werkdag mocht ik meteen mee met een ‘focus dag’ van Aktiesport. Een dag waar de managers een presentatie houden over voortgang, cijfers en nieuwe collectie voor alle storemanagers. Dit werd gevolgd met een middag poldersporten in de Kwakel. Een mooi moment voor mij om mensen te leren kennen en te spreken.
Drie dagen later was er een bedrijfsuitje. We gingen varen op een partyboot in Amsterdam. Deze keer waren alle kantoor medewerkers en regiomanagers erbij van zowel Perry als Aktiesport. Wederom een mooi moment om met iedereen te praten en collega’s te leren kennen. Het was uiteindelijk een zeer gezellig dag.

In de weken erop stonden er nog een aantal dagen buiten het kantoor op mij te wachten. Als onderdeel van het inwerktraject moest ik een dag meewerken in de Aktiesport op de Nieuwendijk in Amsterdam en in de Perry in Alkmaar. Iets wat mij niet direct aanstond, wel iets waar ik achteraf positief op kan terugkijken. Het heeft mij inzicht gegeven in hoe het er in de winkels aan toe gaat, wat het personeel nou leuk vind aan het werken bij.. en wat het ongeveer inhoud om een van onze stores te runnen.
Uiteindelijk heeft al bovenstaande er voor gezorgd dat ik nu mijn ding lekker kan doen. Ik wist niet alleen wie, wie is. Maar mensen wisten wie ik was. Iets wat mijn werk als recruiter een stuk makkelijker maakt. Nu ik mijn werkzaamheden steeds zelfstandiger kan oppakken en me een weg weet te banen in het systeem, krijg ik hier ook steeds meer verantwoordelijkheid in. Daarbij komt kijken dan ik mijn eigen projecten krijg en steeds meer gevarieerde werkzaamheden doe. Er zit voor mij veel uitdaging in mijn werkzaamheden, mede door de verantwoordelijkheden die ik al snel heb gekregen. Vooral m.b.t de employer branding. 
De omschakeling van een baan op de weg als koerier naar een fulltime kantoor baan was even wennen. Maar wel op een positieve manier. 
Ik ben inmiddels ruim 3 weken bij Sports Unlimited Retail aan het werk en ik kan zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb. Er heerst hier een relaxte, informele werksfeer waar keihard gewerkt wordt om zowel JD, Perry en Aktiesport uit te laten groeien tot de beste sportretailers. Ik vind het gaaf om hier onderdeel van uit te mogen en kunnen maken!
---------------------------------------------------------------
Hier bij Perry, Aktiesport en JD doen we er alles aan om onze werknemers een zo goed mogelijke start te geven bij hun nieuwe baan. Een goede onboarding is cruciaal om een nieuwe werknemer zich prettig te laten voelen in een nieuwe, onbekende omgeving en rol.

Benieuwd of er een plek voor jou bij is binnen onze organisatie?

Check dan snel de vacatures en reageer direct!       https://www.werkenbijaktiesport.nl/